O reteta rapida si gustoasa de conopida pragatita sanatos, prin fierbere usoara, apoi asociata cu nutrienti valorosi si savoare din mirodenii si verdeturi delicioase.
INGREDIENTE:
– o conopida (aprox. 550 gr)
– 2-3 linguri de faina de in (seminte de in, rasnite)
– o lingurita de cimbru macinat
– o lingurita de boia de ardei dulce
– ½ lingurita de ghimbir macinat
– ½ legatura de patrunjel verde
– ½ legatura de marar verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata, se desface in buchetele si se spala bine conopida, apoi se lasa sa clocotesca in apa cu putina sare, aproximativ 5 minute. Se intrerupe fierberea si se lasa acoperita cam 10 minute, sa se patrunda bine. Intre timp se rasnesc semintele de in, se spala bine verdeturile si se pregatesc mirodeniile. Se strecoara buchetele fierte de conopida si se rostogolesc prin faina din semintele de in.
Se asezoneaza apoi, cu cimbrul macinat, cu boiaua de ardei dulce si cu pudra de ghimbir. Se toaca fin patrunjelul si mararul, apoi se presara peste intreg ansamblul.