CONOPIDA COAPTA, CU SOS DE ROSII SI RUCOLA

martie 8, 2019 | CATEGORIA Garnituri

conopida coapta, cu sos de rosii si rucola

Un preparat ce evidentiaza dulceata conopidei, aezonand-o apoi aromat si acrisor, cu restul ingredientelor.

INGREDIENTE:
– o conopida mica
– frunze de rucola, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
Pentru sos:
– 2 linguri rase pasta de tomate
– o lamaie
– o lingura de ulei presat la rece (am folosit de masline, extravirgin)
– ½ lingurita pudra de ienibahar
– 3-4 linguri de apa

 

PREPARARE:

Se spala bine conopida, se desface in buchete grosiere, care apoi se taie pe lungime.

conopida pregatita pentru cuptor, rucola si  si ingrediente pentru sos

Se introduc in cuptor, pe gratar, sa se patrunda simultan pe ambele parti. Intre timp se aduna intr-un bol pasta de tomate, uleiul de masline, sucul lamaiei si pudra de ienibahar.

ingrediente sos de rosii, pentru conopida coapta cu rucola

Se adauga apa cat sa obtineti consistenta dorita, apoi se amesteca bine. Cand bucatile de conopida se inmoaie, se scot din cuptor si se asezoneaza cu sosul de tomate, si cu frunzele de ruccola, bine spalate si maruntite.

conopida coapta, cu sos de rosii si rucola

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *