Un preparat ce evidentiaza dulceata conopidei, aezonand-o apoi aromat si acrisor, cu restul ingredientelor.
INGREDIENTE:
– o conopida mica
– frunze de rucola, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
Pentru sos:
– 2 linguri rase pasta de tomate
– o lamaie
– o lingura de ulei presat la rece (am folosit de masline, extravirgin)
– ½ lingurita pudra de ienibahar
– 3-4 linguri de apa
PREPARARE:
Se spala bine conopida, se desface in buchete grosiere, care apoi se taie pe lungime.
Se introduc in cuptor, pe gratar, sa se patrunda simultan pe ambele parti. Intre timp se aduna intr-un bol pasta de tomate, uleiul de masline, sucul lamaiei si pudra de ienibahar.
Se adauga apa cat sa obtineti consistenta dorita, apoi se amesteca bine. Cand bucatile de conopida se inmoaie, se scot din cuptor si se asezoneaza cu sosul de tomate, si cu frunzele de ruccola, bine spalate si maruntite.