COMPOT DE PERE, CU PUDRA DE GHIMBIR SI SCORTISOARA

octombrie 18, 2013 | CATEGORIA Bauturi

 compot de pere cu praf de ghimbir si scortisoara

Un compot puternic aromat, hranitor si cochet.

INGREDIENTE (pentru 4 portii):

–         4 pere mari, soi jambon (cca 1kg)

–         3 linguri de zahar brun

–         1/2 lingurita de pudra de ghimbir

–         un baton de scortisoara

–         1 l apa

 

PREPARARE:

Se aduce apa la punctul de fierbere, timp in care se spala si se curata de seminte perele, apoi se taie cuburi, sau felii. Se intrerupe fierberea apei, se adauga perele, zaharul si batonul de scortisoara, se lasa acoperit cateva  minute, apoi se adauga si pudra de ghimbir. Se savureaza cald, in special in dupa amiezele de toamna ploioasa, sau la temperatura camerei, ori rece de la frigider, aroma este irezistibila, iar nutrientii, pe masura.compot de pere cu praf de ghimbir si scortisoara

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *