COMPOT DE CORCODUSE CU FRUNZE DE SALVIE MARUNTITE

august 1, 2013 | CATEGORIA Bauturi

compot de corcoduse cu frunze de salvie maruntite

Un compot clasic, cu racoarea corcoduselor, emolienta mierii si mireasma frunzelor de salvie maruntite.

INGREDIENTE (pentru 3 portii):

–         600 gr corcoduse coapte

–         500 ml apa

–         2 lingurite de miere de albine

–         1/2 lingurita de frunze de salvie

 

PREPARARE:

Se aduce apa in punctul de fierbere, si se lasa sa clocoteasca 3 minute. Intre timp se spala corcodusele. Se intrerupe fierberea apei, apoi  se adauga corcodusele. Se acopera vasul, si dupa 10 minute, cand corcodusele sa patrund usor si cand temperatura a scazut, se portioneaza si se poate adauga mierea de albine (la temperaturi inalte este nociva), iar la urma, frunzele de salvie maruntite.

compot de corcoduse cu frunze de salvie maruntite

Se poate consuma caldut sau se lasa sa-si  mai intrepatrunda aromele si se pastreaza la frigider, pentru a fi consumat rece.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *