O reteta eleganta, cu gustul specific al carnii de miel, din umplutura de porc si organe de miel, imbogatite cu verdeturi si mirodenii.
INGREDIENTE :
– coaste de miel (jumatate din carcasa unui miel cam de 10 kg)
– 500 gr carne tocata de porc
– organe de miel (inima, plamani, ficat, splina, rinichi)
– o ceapa mare
– 3 fire ceapa verde
– 3 oua
– ½ legatura de marar
– ½ legatura de patrunjel
– o lingurita de boia de ardei dulce
– o lingurita de piper
– 300 ml vin alb
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Carnea tocata impreuna cu ceapa curatata si taiata marunt, se astern intr-o cratita.
Se pun la fiert in apa, pana se patrund. Organele de miel, spalate bine si curatate, se pun la fiert, se spumuiesc, se lasa sa se patrunda si apoi se strecoara. Se lasa la racit apoi se dau prin masina de tocat. Carnea de porc tocata, fiarta impreuna cu ceapa, se adauga organelor de miel tocate, se asezoneaza cu ceapa verde, patrunjelul si mararul, spalate, curatate, si taiate marunt, apoi se adauga boiaua, piperul, sarea si ouale.
Se amesteca bine pentru omogenizare. Coastelor de miel, spalate bine li se desprinde pielita de pe partea superioara, de la exterior, spre sira spinarii, se formeaza un “buzunar” in care se introduce amestecul ingredientelor.
Se prinde cu scobitori si se aseaza intr-un vas termoizolant, se adauga apa razant cu ele si se introduc in cuptorul incins, lasandu-se sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand sunt patrunse si apa scade, se adauga vinul. Se intrerupe sursa de caldura si se scot din cuptor.
Dupa ce se racesc, se scot scobitorile si ansamblul rumenit se taie printre coaste, obtinandu-se “cotlete” din coastele de miel si umplutura speciala, cu aspect placut si gust desavarsit.