O reteta cu ingrediente crude, astfel incat sa se beneficieze de toti nutrientii acestora, asociate sanatos, pentru o digestie usoara. Reteta este hranitoate si se poate utiliza in curele de slabit.
INGREDIENTE:
– 15 g ciuperci urechi de lemn
– o felie de varza (aprox)
– o felie de ardei gras
– un morcov (aprox. 80 g )
– 3 fire de marar proaspat
Pentru marinata:
– o lingura seminte de susan
– ½ lingurita de piper negru macinat
– o lingura ulei de masline extravirgin
– 3 linguri suc de lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se lasa la hidratat ciupercile urechi de lemn, cca 3 ore, pentru a se inmuia. Se spala bine semintele de susan, intr-o sita, lasand apa sa cada in jet peste ele, deoarece in felul acesta se inlatura gustul amarui al acestora. Se prepara marinata, adunand intr-un bol sucul lamaiei, semintele de susan, uleiul si piperul.
Se amesteca apoi aceste ingrediente, se potriveste marinata obtinuta de sare, apoi se adauga ciupercile.
Se lasa cca 2 ore, la marinat, apoi bucata de varza se spala bine si se toaca, felia de ardei se spala bine si se taie fasii subtiri, iar morcovul se spala si se curata superficial, apoi se razuieste grosier.
Se adauga legumele peste ciupercile in marinata, se amesteca, apoi se asezoneaza cu mararul bine spalat si tocat fin.