O reteta foarte gustoasa si bogata in proteine vegetale si animale, cat si in acizi grasi esentiali, nesaturati, specifici carnii de somon.
INGREDIENTE:
– 1 kg de ciuperci champignon (aprox. 10 ciuperci mari)
– 100 gr file de somon norvegian, marinat
– 4 linguri de seminte de in
– o lingura de seminte de coriandru
– sucul a doua lamai
– o legatura de marar verde (si cateva fire pentru garnisit)
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– sare neiodata (am folosit roz, de Himalaya)
PREPARARE:
Se curate si se spala ciupercile, apoi se astern cu palaria in jos in tava pentru cuptor.
Se introduc in cuptorul incins si se lasa la temperature moderata, sa se deshidrateze si sa se patrunda, intorcandu-se si pe cealalta parte. Intre timp se rasnesc semintele de in si cele de coriandru.
Se amesteca cu uleiul, sucul de lamaie, mararul spalat (din care se opresc cateva fire pentru ornat) si tocat foarte fin. Se potrivesc de sare si cu amestecul rezultat se umplu palariile ciupercilor. Se roluieste fileul de somon feliat si se taie rondele. Se asezoneaza ciupercile umplute, cu somonul marinat.
Se garnisesc apoi cu fasii subtiri de lamaie si cu fire de marar, pentru aspect si un plus de savoare.