Clasicele si ravnitele ciuperci, intr-o reteta fara adaos de grasimi, umplute cu legume proaspete si imbatate de savoarea tarhonului verde.
INGREDIENTE:
– 500 gr. ciuperci champignon
– un dovlecel mic (aprox. 230 gr)
– un morcov
– 2 cepe
– 1 ardei iute
– 3 tulpini de tarhon cu frunze, proaspete
– sare, dupa gust
– o jumatate de lamaie
PREPARARE:
Ciupercile se spala bine, se curata de impuritati, se imbiba pe rand in sucul lamaiei pentru a nu oxida, li se desprind piciorusele, iar palariutele se aseaza cu cavitatea in jos, intr-un vas pentru cuptor, pe hartie de copt.
Se introduc in cuptor la 150 grade C si se lasa 10 minute sa se deshidrateze, apoi se scot pe un prosop absorbant. Intre timp se spala legumele si tarhonul, morcovul se curata si se rade marunt, iar dovelcelul se da pe razatoarea mare, cu coaja cu tot, ceapa se curata si se rade fin, se stoarce de suc pentru a nu inmuia umplutura, iar ardeiul iute si tarhonul se toaca marunt. Acestora li se adauga si piciorusele ciupercilor, tocate.
Se amesteca toate aceste ingrediente, se sareaza, dupa gust si se umplu ciupercile, care se amplaseaza intr-un vas termoizolant, pe hartie de copt.
Se introduc in cuptorul preincalzit, se mentin la 150 grade, pana se inmoaie toate ingredientele si se deshidrateaza. Se consuma fara adaos de ulei, sunt excelente, usor picante, un inlocuitor desavarsit al preparatelor cu carne.