O retetea ce innobileaza gustul ciupercilor shiitache si le conserva calitatile nutritive.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 20 gr ciuperci shiitache deshidratate
– o felie ardei rosu
– o felie ardei verde
– o felie ardei galben
– o ceapa
– 2-3 catei de usturoi
– o lingurita coaja razuita de lamaie
– 6 linguri de suc de lamaie
– 6 linguri de sos de soia (din soia nemodificata genetic)
– o lingurita rasa de ienibahar macinat
– sare de ocna, dupa gust
Pentru servit:
– seminte de susan
PREPARARE:
Intr-un bol cu apa se adauga ciupercile deshidratate.
Se hidrateaza minim 5 ore, apoi se spala si se lasa la scurs. Se curata si se spala bine ceapa si usturoiul, apoi se toaca marunt. Coaja lamaiei se razuieste fin. Daca folositi lamaie cu coaja conservata, aceasta se spala cu o solutie de bicarbonat de sodiu (o lingurita la 100 ml apa) pentru a indeparta substantele de conservare.
Se aduna intr-un bol ceapa, usturoiul, coaja si sucul lamaiei, sosul de soia, sarea si ienibaharul macinat, acestea formand o marinata delicioasa.
Feliile de ardei se spala bine si se taie in fasii subtiri, apoi alaturi de ciupercile hidratate se plaseaza in marinata cu lamaie.
Se lasa la marinat minim 5 ore, este bine sa stea in frigider peste noapte. Se poate servi asezonata cu seminte de susan.