CIUPERCI SHIITACHE SI ARDEI, IN MARINATA CU LAMAIE

mai 25, 2016 | CATEGORIA Aperitive

ciuperci shiitache si ardei, in marinata cu lamaie

O retetea ce innobileaza gustul ciupercilor shiitache si le conserva calitatile nutritive.

INGREDIENTE (pentru 2 portii):

–       20 gr ciuperci shiitache deshidratate

–       o felie ardei rosu

–       o felie ardei verde

–       o felie ardei galben

–       o ceapa

–       2-3 catei de usturoi

–       o lingurita coaja razuita de lamaie

–       6 linguri de suc de lamaie

–       6 linguri de sos de soia (din soia nemodificata genetic)

–       o lingurita rasa de ienibahar macinat

–       sare de ocna, dupa gust

Pentru servit:

–       seminte de susan

 

PREPARARE:

Intr-un bol cu apa se adauga ciupercile deshidratate.

ciuperci shiitache deshidratate, la hidratat

Se hidrateaza minim 5 ore, apoi se spala si se lasa la scurs. Se curata si se spala bine ceapa si usturoiul, apoi se toaca marunt. Coaja lamaiei se razuieste fin. Daca folositi lamaie cu coaja conservata, aceasta se spala cu o solutie de bicarbonat de sodiu (o lingurita la 100 ml apa) pentru a indeparta substantele de conservare.

usturoi, ceapa, coaja de lamaie, pentru marinata

Se aduna intr-un bol ceapa, usturoiul, coaja si sucul lamaiei, sosul de soia, sarea si ienibaharul macinat,  acestea formand o marinata delicioasa.

marinata cu lamaie, pentru ciuperci shiitache si ardei

Feliile de ardei se spala bine si se taie in fasii subtiri, apoi alaturi de ciupercile hidratate se plaseaza in marinata cu lamaie.

ardei si ciuperci shiitache hidratate, in marinata cu lamaie

Se lasa la marinat minim 5 ore, este bine sa stea in frigider peste noapte. Se poate servi asezonata cu seminte de susan.

ciuperci shiitache si ardei, in marinata cu lamaie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *