O asociere clasica, un gust imbietor, cu mireasma picanta a ciupercilor, in aburul proaspat al apreciatei mamaligi, un meniu pregatit corect, sanatos.
INGREDIENTE:
– 500 gr ciuperci pleurotus
– 4 cepe mari (aprox. 375 gr)
– 6 ardei grasi mici (aprox. 400 gr)
– o rosie mare
– 10 catei de usturoi
– o legatura de patrunjel verde
– 2 linguri de ulei defloarea soarelui, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Ciupercile se curata si se spala bine, sub jet de apa, apoi se taie grosier, iar ceapa se spala, se curata si se taie marunt.
Se pun la fiert, in apa cu putina sare, se lasa sa fiarba, pana se patrund, apoi se adauga ardeii spalati, curatati si taiati fisii subtiri.
Se repune intreg ansamblul la fiert si intre timp se pregateste mamaliga, dupa reteta https://mancamsanatos.ro/mamaliga-ardeleneasca-la-ceaun/. Cand ciupercile si celelalte ingrediente sunt fierte complet, se potrivesc de sare, se adauga rosia data pe razatoarea mare, fara coaja, se mai lasa un clocot, se intrerupe fierberea si se adauga uleiul presat la rece, apoi usturoiul, curatat si pisat. Cand se portioneaza se adauga si patrunjelul, proaspat tocat, apoi, se alatura o portie de mamaliga .
Daca-i vorba de ciuperci eu vin la masa!!!
Oricand, sunt pregatite in asa fel incat sa nu fie grele, deci…ai portie dubla !