CIUPERCI IN CRUSTA DE ALUAT DIN GRAU DUR

decembrie 10, 2012 | CATEGORIA Aperitive

 ciuperci cu legume, in aluat dospit

      Este un aluat subtire, crocant si sanatos, care ascunde si dezvaluie o feerie de arome, predominand cea de ciuperci.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

–         250 gr faina din grau dur

–         apa, cat cuprinde

–         ulei de masline, cat cuprinde

–         un praf de sare grunjoasa

–         un praf de piper negru, macinat

–         o lingurita de oregano

Pentru compozitie:

–         500 gr ciuperci champignon

–         2 cepe albe

–         3 cepe verzi

–         3 ardei grasi

–         o telina mica

–         un morcov

–         o radacina mica de pastranac

–         o lingurita de faina din grau dur

–         o legatura de patrunjel verde

–         2frunzede dafin

–         4-5 catei de usturoi

–         4 linguri de bulion

–         o lingura ulei de masline

–         sare, dupa gust

PREPARARE:

Ciupercile se spala, li se rup coditele, se curata de pielite si palariutele se taie fasii, iar coditele,  rondele. Cepele si ardeii se spala, se curata si se toaca, iar morcovul, telina si pastarnacul se spala, se curata si se rad pe razatoarea mica.

ciuperci, ardei, ceapa, morovi, telina, pastarnac, pentru aluat

Toate aceste ingrediente se fierb, in apa, la foc mic, adaugandu-se frunzele de dafin si putina sare. Intre timp se pregateste un aluat ca la reteta de aluat dospit (https://mancamsanatos.ro/aluat-dospit/),din ingredientele pentru aluat, adaugand sarea, piperul si oregano, pentru aroma.

aluat dospit cu oregano, sare si piper

Se intinde aluatul si se decupeaza in forma rotunda.

aluat dospit decupat

Se tapeteaza cu hartie de copt o forma mai mica in diametru decat aluatul decupat, apoi se plaseaza aluatul ridicandu-l pe marginile formei.

aluat dospit, in forma

Daca intre timp compozitia pe baza de ciuperci este fiarta, se adauga lingurita de faina, patrunjelul tocat, usturoiul pisat si uleiul de masline, se amesteca si se umple forma din aluat.

aluat dospit, in forma cu umplutura de ciuperci

Se trag apoi marginile aluatului pe circumferinta compozitiei, lasand centrul decoperit.

aluat dospit in forma, cu umplutura de ciuperci si legume, strans

Se introduce in cuptorul incins, se scade temperature la 130 grade si se lasa circa 15 minute. Se scoate, se verifica daca s-a inchegat compozitia si daca aluatul este rumenit si patruns, se adauga bulionul, se mai lasa 5 minute la cuptor si se intrerupe sursa de caldura. Se orneaza dupa imaginatie si se poate servi calda sau rece, chiar si ca garnitura.

ciuperci cu legume in aluat dospit

ciuperci cu legume in aluat, portionat

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *