O incantare gustativa, ca o paine abia asteptata, dar cu proteine vegetale complete, cocheta si apetisanta.
INGREDIENTE:
–250 g ciuperci conservate
– o lingurita de boia de ardei dulce
– patrunjel verde
Pentru aluat:
– 250 g faina integrala
– 140 ml lapte de soia
– un morcov (aprox. 40 g)
– o lingurita cimbru macinat
– ½ lingurita de piper macinat (am folosit din rasnita amestec)
– o lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
– o lingurita suc de lamaie
– sare
PREPARARE:
Se strecora ciupercile din conserva, apoi se sterg cu un prosop absorbant de hartie. Se aduna faina intr-un bol si i se adauga jumatate din cantitatea de lapte de soia si uleiul.
Se framanta putin, incorporand apoi si restul de lapte. Se razuieste fin morcovul si se adauga in aluat impreuna cu cimbrul si piperul macinat, apoi se continua omogenizarea lui. Se adauga praful de bicarbonat si sucul lamaiei.
Se continua framantarea pentru omogenizarea aluatului. Nu mai trebuie framantat, ci doar adunat cu mana umezita. Se mai presara putina faina pe masa de lucru cat si pe deasupra aluatului, pentru a nu se lipi in timpul modelarii.
Se intinde apoi intr-un dreptunghi cu grosimea cam de 1 cm. Se adauga ciupercile, care se apasa usor cu mana in aluat, sa se fixeze, apoi se presara boiaua de ardei pe deasupra.
Se introduce in cuptorul incins la 180 de grade C si se pastreaza cca o 30-40 de minute. Dupa racire se garnisesc cu patrunjel tocat pe deasupra si se portioneaza.