O reteta savuroasa, cu gust marcant, un mod excelent de a consuma ciupercile crude, pentru a beneficia de toti nutrientii lor.
INGREDIENTE:
– 250 gr ciuperci champignon
pentru marinata:
– 3 rosii (aprox.400 gr)
– o ceapa
– 4 catei de usturoi romanesc (aprox.8 gr)
– o lamaie (aprox. 85 gr)
– 4 linguri de ulei presat la rece (am folosit de floarea soarelui)
– o lingurita de ienibahar macinat
– 2 linguri de marar verde tocat
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine rosiile, se toaca marunt, se aseaza intr-un bol, apoi li se adauga usturoiul si ceapa curatate si razuite, sucul lamaiei, uleiul presat la rece, ienibaharul macinat si mararul verde, spalat si tocat fin.
Se amesteca bine, pentru intrepatrunderea aromelor si se potriveste marinata astfel formata, de sare. Se spala bine ciupercile si se desprind piciorusele de palariute.
Se introduc in marinata si se lasa minim 4 ore, pentru a se patrunde si imbiba cu aromele si nutrientii acesteia.