O salata catifelata, cu arome distinse, bogata in antioxidanti si fibre, care servita dimineata, va reconforteaza pe tot parcursul zilei.
INGREDIENTE:
– 300 gr cirese pietroase, bine coapte
Pentru sosul de visine
– 200 gr visine (fara samburi si codite)
– 30 ml apa plata
– ½ lingurita de pudra de scortisoara
– o lingurita suc de lamaie
– o lingurita rasa de tarate de psyllium
PREPARARE:
Se spala bine visinele se curate de samburi si de codite, apoi, impreuna cu apa si pudra de scortisoara, se blenduiesc.
Se adauga apoi sucul de lamaie, pentru a impiedica oxidarea, cat si taratele de psyllium.
Se amestca bine si se lasa circa 20 de minute, pentru ca taratele sa se hidrateze si sa se formeze un sos delicios, natural si hranitor, cu gust excelent. Cireselor pietrose dulci, bine spalate, li se scot samburii, apoi acestea se asezoneaza cu sosul acrisor si aromat de visine.