O ciorba de iarna, cu radacinoase dulci, aromatizate cu varza murata si zeama de varza, proaspete, probiotice naturale, ce o imbogatesc enzimatic si care-i imprima un gust desavarsit.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– un morcov
– o radacina de patrunjel
– o radacina de pastarnac
– o felie de telina
– un ardei
– un dovlecel
– o lingurita de cimbru macinat
– o foaie de dafin
– ½ varza murata
– zeama de varza, dupa gust
– ½ lingurita pe portie, ulei de masline, presat la rece
– piper negru macinat, dupa gust
PREPARARE:
Se curata ceapa, se spala bine si se toaca, iar radacinoasele, bine spalate, se taie cubulete.
Se pun la fiert in apa si intre timp se spala bine ardeiul si dovlecelul, apoi ardeiul se curate de samburi si se toaca, iar dovlecelul, cu tot cu coaja se taie cubulete. Se adauga si acestea la fiert, iar dupa ce se patrund, se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin si cimbrul macinat, apoi se acopera vasul, pentru ca aceste mirodenii sa-si reverse aroma. Intre timp se toaca marunt varza murata.
Dupa ce temperature ciorbei mai scade, se adauga varza maruntita si zeama de varza.
Cand se portioneaza, se adauga uleiul de masline presat la rece si se asezoneaza cu piper negru macinat.