O ciorba usoara si hranitoare, cu ingrediente excelente pentru sistemul circulator, usor picanta, cu gust ideal la temperatura camerei.
INGREDIENTE:
– 2 cepe
– un ardei (am folosit conservat, cu sare)
– 4 legaturi de untisor
– 500 ml lapte de orez
– o capatana de usturoi
– suc de lamaie, dupa gust
– ulei de masline, presat la rece (optional)
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata, se spala si se toaca ceapa si ardeiul.
Se fierb apoi in apa, pana se patrund. Intre timp se curata untisorul si se spala bine in multe ape, apoi se adauga la fiert, se lasa sa fiarba intr-un singur clocot, apoi se lasa recipientul acoperit, 10 minute. Intre timp se curata, se spala si se piseaza usturoiul, care se adauga in ciorba impreuna cu laptele de orez si cu sucul de lamaie.
Se potriveste de sare si se poate servi asezonata cu ulei de masline, pentru un plus de grasimi sanatoase.