O ciorba puternic aromata si plina de nutirienti valorosi, hranitoare, detoxifianta si cu o savoare aparte.
INGREDIENTE:
– 4 teline romanesti, mai marisoare
– o ceapa mare
– 3 morcovi tineri
– o radacina de pastarnac
– 2 frunze de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– un dovlecel
– 2 ardei grasi
– 2 rosii mari
– 2 tulpini de telina, cu frunze
– 2 linguri de tarhon in otet din vin rosu
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ceapa, morcovii, pastarnacul si telina, apoi se toaca dupa preferinta (fiecare telina eu am taiat-o in cate 4 bucati, apoi am feliat bucatile). Se pun la fiert in apa, cu foile de dafin si cimbrul macinat. Intre timp se spala bine dovlecelul, se curata superficial si se taie cubulete, iar ardeii se spala, se curata si se toaca grosier, urmand sa se adauge in ciorba.
Se mai adauga si apa, se lasa la temperatura domoala pana se patrund, apoi se adauga rosiile bine spalate si taiate marunt, care se lasa la fiert cateva clocote. Intre timp se spala bine frunzele de telina si se toaca marunt, iar dupa ce se intrerupe fierberea ciorbei se adauga in ea impreuna cu tarhonul in otet, tocat fin, se potriveste totul de sare, iar la final, dupa ce temperatura ciorbei mai scade, se adauga si uleiul presat la rece.