O ciorba preparata sanatos, bogata in licopen, un pretios antioxidant, si aromata cu frunze proapete de busuioc verde.
INGREDIENTE:
– 1200 g de rosii
– o ceapa
– un morcov
– o radacina mica de telina
– o radacina de patrunjel
– un ardei gras
– o foaie de dafin
– o lingurita seminte macinate de coriandru
– o lingura ulei de masline extravirgin (optional)
– 2-3 tulpini de busuioc verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata ceapa si se spala bine iar morcovul, radacinile de telina si de patrunjel, cat si ardeiul gras, se curata, se spala si se taie in bucati mari.
Se fierb in apa (cat sa treaca un pic peste ele), iar cand sunt patrunse, se strecoara supa si se inlatura ceapa. Se razuieste apoi grosier pulpa rosiilor.
Se adauga la fiert peste legume, si dupa ce fierbe la foc mic trei minute, se intrerupe fierbera, se adauga foaia de dafin si coriandrul macinat, apoi se lasa acoperita un sfert de ora, sa se intrepatrunda aromele si sa se poata adauga uleiul de masline presat la rece, pentru a spori solubilitatea vitaminei A. Se potriveste de sare, si se asezoneaza cu frunze proaspete de busuioc.