CIORBA VEGANA DE ROSII, CU LEUSTEAN VERDE

iulie 21, 2016 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba vegetariana de rosii, cu leustean verde

O reteta in care triumfa naturaletea si prospetimea ingredientelor, savurarea acesteia fiind o adevarata incantare.

INGREDIENTE:

– 1,5 kg rosii bine coapte

– o ceapa verde

– 2 morcovi

– o felie de telina

– un ardei gras verde

– un ardei gras rosu

– cateva tulpini de patrunjel verde

– o legatura de leustean verde

– ulei de masline, presat la rece (optional)

– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Rosiile se spala bine si se razuiesc grosier, apoi se fierb la foc domol pana capata consistenta unui sos, licopenul continut sporindu-si de 5 ori cantitatea. Se spala bine si se curata ceapa verde, morcovii si telina, apoi se toaca marunt ceapa, iar morcovii si telina se taie julien.

ceapa, morcovi si telina, pentru ciorba vegetariana de rosii, cu leustean verde

Se fierb in apa, iar intre timp se spala bine ardeii, tulpinile de patrunjel verde si legatura de leustean. Ardeii se curata de samburi si se taie cubulete, iar tulpinile de patrunjel, impreuna cu tulpinile mai groase de leustean se toaca marunt.

ardei, bulion, leustean si patrunjel, pentru ciroba vegetariana de rosii, cu leustean verde

Se pun toate la fiert, iar cand sunt patrunse se adauga si sosul de rosii. Dupa un clocot, se intrerupe fierberea si se adauga leusteanul verde tocat marunt, apoi se lasa vasul acoperit pentru intrepatrunderea aromelor. Se potriveste ciorba de sare, iar cand se serveste, se adauga in fiecare portie, dupa dorinta, ulei de masline presat la rece si leustean verde proaspat tocat.

ciorba vegetariana de rosii, cu leustean verde

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *