O ciorba hranitoare cu aroma intensa, preparata astfel incat sa conserve cat mai mult din nutrientii atat de valorosi ai vinetei.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– un morcov
– 2 radacini de pastarnac
– o felie de telina
– 2 ardei grasi (am folosit conservati sanatos, cu sare)
– o vanata
– 2-3 tulpini de patrunjel verde
– o foaie de dafin
– 2 linguri de bulion
– ½ lingurita/portie de ulei de masline, presat la rece
– tarhon conservat sanatos in otet din vin, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata ceapa, se spala si se toaca, apoi se spala bine radacinoasele, se curata si se taie cubulete.
Se fierb in apa, iar intre timp, se spala bine vanata, tulpinele de patrunjel verde si ardeiul conservat (pentru a elimina surplusul de sare). Se taie cubulete ardeii si vanata (cu tot cu coaja), iar tulpinele de patrunjel se toaca fin.
Se adauga si acestea toate la fiert, iar dupa ce se patrund se adauga bulionul si foaia de dafin, se acopera vasul, pentru ca aceasta sa-si reverse aroma, iar dupa ce temperatura ciorbei scade, se portioneaza si fiecare portie se asezoneaza cu ulei de masline presat la rece si cu frunze de tarhon.