Ciorba in maniera a la grec, insa fara oua si lactoza, preparata corect, astfel incat sa conserve cat mai bine nutrientii.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– 2-3 morcovi
– o bucata de telina
– un ardei
– 2-3 dovlecei
– 1 l lapte de soia
– o lamaie
– 3-4 catei de usturoi
– o legatura leustean
– sare de ocna, dupa gust
– o lingura ulei de masline extravirgin (optional)
PREPARARE:
Se curata, se spala si se toaca ceapa, se spala bine morcovii si telina, apoi se curata si se maruntesc.
Se fierb in apa putina, doar cat sa treaca putin peste toate, apoi se adauga ardeii bine spalati, curatati de samburi si taiati marunt. Se pregatesc dovleceii, spalandu-se bine si taindu-i cubulete. Dupa cca 10 minute, se adauga si ei fara sa se adauge apa, intrucat isi lasa ei suficienta la fiert. Dupa 2-3 clocote, se intrerupe fierberea si se lasa vasul acoperit. Cateii de usturoi se curata, se spala si se piseaza, astfel ca pastreaza mai bine proprietatile decat daca ar fi razuiti. Dupa ce temperatura ciorbei scade atat cat sa poate fi consumata, se potriveste de sare si se adauga usturoiul pisat, laptele de soia, zeama de lamaie, cat si leusteanul bine spalat si tocat fin. Pentru cine doreste, poate picura cativa stropi de ulei de masline extravirgin si desigur o poate servi si cu ardei iute.