CIORBA VEGANA DE CIUPERCI, CU STEVIE

mai 4, 2023 | CATEGORIA Ciorbe


O ciorba de primavera, cu proteine vegetale si frunze proaspat culese, ce confera ciorbei un gust usor acrisor. Pudra de turmeric adaugata, aduce antioxidanti de valoare, iar alaturi de pudra de piper negru isi sporeste asimilabilitatea.
INGREDIENTE:
– 250 g ciuperci champignon, brune
– o ceapa
– un morcov
– o radacina de patrunjel
– o felie de telina
– un ardei gras (am folosit unul conservat sanatos, cu sare)
– o legatura de frunze de stevie
– o frunza de dafin
– un praf pudra de turmeric
– un praf pudra de piper negru
– 2 linguri bulion
– ½ lingurita ulei de masline /portie
– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:
Se curata ceapa si se spala. Radacinile de morcov si de patrunjel, cat si felia de telina, se curata si se spala. De asemenea ardeiul capia bine spalat, se curata de samburi. Se toaca toate apoi, marunt. Ciupercile se curate si se feliaza subtire. Frunzele de stevie, se spala foarte bine, sub jet puternic de apa.

Se adauga la fiert ceapa, radacinoasele si ardeiul, apoi cand sunt usor patrunse, se adauga ciupercile. Cand sunt toate bine patrunse, se intrerupe fierberea si se adauga frunza de dafin, pudrele de piper si de turmeric, cat si bulionul si frunzele de stevie tocate marunt. Se lasa acoperita oala, iar dupa cca 10 minute, se amesteca si se potriveste de sare. Se portioneaza, apoi fiecare portie se poate imbogati cu ulei de masline extravirgin.

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *