O ciorba foarte aromata, ce asociaza legume cu leguminoase, pentru proteine complete vegetale, hranitoare si apetisanta.
INGREDIENTE:
– 2 cani de linte verde
– ½ varza (sau o varza micuta)
– o ceapa
– 2-3 morcovi
– o radacina de pastarnac
– o felie de telina
– 2 ardei
– o cana suc de rosii
– o foaie de dafin
– o lingura de cimbru maruntit
– 3 fire de leustean verde
– o legatura de marar verde
– o lingurita/portie ulei de floarea soarelui, presat la rece (optional)
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala lintea verde in mai multe ape, apoi se lasa la hidratat 2 ore. Varza se spala si se toaca marunt.
Se pune lintea la fiert iar dupa ce da in clocot, se adauga si varza. Se curata si se spala ceapa, apoi se toaca marunt. Morcovii, telina si pastarnacul se curata, se spala si se taie cubulete.
Se adauga apoi si acestea la fiert, impreuna cu foaia de dafin si cu cimbrul maruntit. Se spala si se curate ardeii, apoi se toaca si se pun la fiert in ciorba. Cand toate sunt bine patrunse, se adauga sucul de rosii, se lasa sa clocoteasca cateva secunde, apoi se intrerupe fierberea. Se spala mararul si leusteanul, se adauga maruntite in ciorba, apoi aceasta se potriveste de sare. Dupa ce se raceste cat sa poata fi consumata, se portioneaza, iar pentru cei ce doresc, pot adauga putin ulei de floarea soarelui presat la rece.