O ciorba detoxifianta pentru ficat, aromata si viu colorata, preparata sanatos, astfel incat sa pastreze cat mai nealterati nutrientii ingredientelor.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– 2 morcovi
– o radacina de patrunjel
– o felie radacina de telina
– un broccoli
– o sfecla rosie
– un ardei
– o foaie de dafin
– 2-3 crengute de cimbru uscat
– ½ lingurita piper negru macinat
– 250 ml bors din tarate de grau
– o lingura de ulei de masline extravirgin / portie
– leustean uscat maruntit, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curta si se spala bine legumele. Ceapa, radacinoasele si ardeiul se toaca marunt, impreuna cu tulpina de broccoli.
Se pun la fiert in apa, iar cand sunt pastrunse se adauga si restul de broccoli desfacut in buchetelele. Se lasa cca 5 minute sa fiarba, apoi se intrerupe fierberea, se adauga crengutele de cimbru, foaia de dafin si piperul, apoi se lasa vasul acoperit sa se intrepatrunda aromele. Cand mai scade temperatura ciorbei atat cat sa poata fi consumata, se adauga borsul, iar cand se portioneaza se adauga uleiul de masline extravirgin si leustenul, in fiecare portie.