O ciorba bogata in fibre, preparata cu fasole verde si mazare conservate sanatos, in saramura, cu adaos de radacinoase, verdeturi, lamaie si ulei de masline extravirgin, presat la rece.
INGREDIENTE :
– o ceapa
– 2 morcovi
– 2 ardei (am folosit conservati, cu sare)
– o radacina de telina
– o radacina de patrunjel
– 250 gr fasole verde conservata
– 250 gr mazare conservata
– o tulpina cu frunze de telina, uscata
– o legatura de leustean
– o jumatate de lamaie
– ulei de ulei de masline extravirgin presat la rece, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala, se curata si se toaca ceapa, morcovii, radacina de telina, cea de patrunjel, si ardeii.
Se fierb in apa, iar cand sunt patrunse, se adauga mazarea si fasolea verde.
Cand toate sunt fierte, se adauga leusteanul si tulpina cu frunze de telina, spalate si tocate, se lasa sa clocoteasca cateva secunde, apoi se intrerupe fierberea si se adauga sucul de lamaie si lamaia feliata subtire. Se potriveste totul de sare (daca este cazul, avand in vedere ca s-au folosit ingrediente conservate), iar cand se portioneaza, se adauga ulei de masline extravirgin, presat la rece, pentru imbogatirea nutrientilor in acizi grasi si antioxidanti, cat si a gustului.