CIORBA VEGANA, CU LEGUMINOASE

ianuarie 15, 2014 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba vegetariana, cu leguminoase, radacinoase, verdeturi, lamaie si ulei de masline

O ciorba bogata in fibre, preparata cu fasole verde si mazare conservate sanatos,  in saramura, cu adaos de radacinoase, verdeturi, lamaie si ulei de masline extravirgin, presat la rece.

INGREDIENTE :

–        o ceapa

–        2 morcovi

–         2 ardei (am folosit conservati, cu sare)

–         o radacina de telina

–         o radacina de patrunjel

–         250 gr fasole verde conservata

–         250 gr mazare conservata

–         o tulpina cu frunze de telina, uscata

–         o legatura de leustean

–         o jumatate de lamaie

–         ulei de ulei de masline extravirgin presat la rece, dupa gust

–         sare neiodata, dupa gust

PREPARARE:

Se spala, se curata si se toaca ceapa, morcovii, radacina de telina, cea de patrunjel, si ardeii.

ceapa, morcovi, ardei si radacini de telina si de patrunje, tocate, pentru ciorba

Se fierb in apa, iar cand sunt patrunse, se adauga mazarea si fasolea verde.

ceapa, morcovi, ardei si radacini de telina si de patrunjel, fasole verde si mazare, fierte pentru ciorba

Cand toate sunt fierte, se adauga leusteanul si tulpina cu frunze de telina, spalate si tocate, se lasa sa clocoteasca cateva secunde, apoi se intrerupe fierberea si se adauga sucul de lamaie si lamaia feliata subtire. Se potriveste totul de sare (daca este cazul, avand in vedere ca s-au folosit ingrediente conservate), iar cand se portioneaza, se adauga ulei de masline extravirgin, presat la rece, pentru imbogatirea nutrientilor in acizi grasi  si antioxidanti, cat si a gustului.

ciorba vegetariana, cu leguminoase, radacinoase, verdeturi, lamaie si ulei de masline

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *