CIORBA TARANEASCA, CU TULPINI SI FRUNZE DE SFECLA ROSIE

august 22, 2016 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba taraneasca, cu tulpini si frunze de sfecla rosie

O ciorba racoritoare si concentrata in carbohidrati de calitate, pregatita sanatos, fara adaos de grasimi si aromatizata cu tarhon conservat in otet din vin rosu.

INGREDIENTE:

– o ceapa

– 5 morcovi tineri

– o radacina mica de pastarnac

– un dovlecel

– un ardei gras

– un cartof

– 2 rosii mari

– o tulpina de telina, cu frunze

– 4 tulpini de sfecla rosie, cu frunze

– 2 linguri de tarhon in otet din vin rosu

– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Se spala bine legumele, se curata morcovii, radacina de pastarnac si ceapa, morcovii se taie rondele, ceapa si pastarnacul se taie marunt.

radacinoase si ceapa, tocate, pentru ciorba taraneasca cu sfecla rosie

Legumele curatate si maruntite se fierb in apa, pana se patrund, timp in care se spala bine si se curata ardeiul si cartoful, dovlecelul doar superficial, apoi se taie cubulete, iar tulpinile cu frunze de sfecla rosie se spala si se toaca marunt.

ardei, dovlecei, cartofi si tulpini cu frunze de sfecla rosie, pentru ciorba taraneasca

Se adauga apoi si acestea la fiert. Rosiile se spala bine si se rad grosier, apoi li se adauga frunzele de telina spalate si tocate.

rosii razuite, cu frunze de telina, pentru ciorba taraneasca cu tulpini si frunze de sfecla

Se adauga la fiert, iar cand sunt toate bine patrunse, se intrerupere fierberea si se adauga tarhonul conservat tocat marunt, apoi ciorba rezultata se potriveste de sare si se amesteca bine pentru intrepatrunderea aromelor. Se poate servi si la temperatura camerei.

ciorba taraneasca, cu tulpini si frunze de sfecla rosie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *