O ciorba racoritoare si concentrata in carbohidrati de calitate, pregatita sanatos, fara adaos de grasimi si aromatizata cu tarhon conservat in otet din vin rosu.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– 5 morcovi tineri
– o radacina mica de pastarnac
– un dovlecel
– un ardei gras
– un cartof
– 2 rosii mari
– o tulpina de telina, cu frunze
– 4 tulpini de sfecla rosie, cu frunze
– 2 linguri de tarhon in otet din vin rosu
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine legumele, se curata morcovii, radacina de pastarnac si ceapa, morcovii se taie rondele, ceapa si pastarnacul se taie marunt.
Legumele curatate si maruntite se fierb in apa, pana se patrund, timp in care se spala bine si se curata ardeiul si cartoful, dovlecelul doar superficial, apoi se taie cubulete, iar tulpinile cu frunze de sfecla rosie se spala si se toaca marunt.
Se adauga apoi si acestea la fiert. Rosiile se spala bine si se rad grosier, apoi li se adauga frunzele de telina spalate si tocate.
Se adauga la fiert, iar cand sunt toate bine patrunse, se intrerupere fierberea si se adauga tarhonul conservat tocat marunt, apoi ciorba rezultata se potriveste de sare si se amesteca bine pentru intrepatrunderea aromelor. Se poate servi si la temperatura camerei.