O ciorba cruda vegetariana, prin care toti nutrientii ingredientelor sunt pastrati intacti, hranind organismul celor ce o consuma, oferind totodata prospetime gustului.
INGREDIENTE:
– o ceapa mica
– un morcov
– o radacina de patrunjel
– 3 tulpini de apio, cu cateva frunze
– un ardei ( am folosit conservat, cu sare)
– o felie de lamaie
– sare neiodata, dupa gust
– apa plata, in functie de cat de concentrata o doriti
– 4 fire de leustean verde
PREPARARE:
Se spala bine legumele si se curata, apoi se marunteste ceapa, ardeiul si tijele de apio, iar morcovul se taie rondele si se plaseaza toate in blender, cu putina apa.
Se blenduieste totul, se mai adauga apa, dupa preferinta, se potriveste de sare (eu nu am pus deloc, intrucat a fost suficient de sarat ardeiul conservat), se stoarce felia de lamaie, apoi se asezoneaza cu firele de leustean, spalate si tocate fin. Se consuma imediat.