CIORBA PICANTA DE DOVLEAC SI SALATA VERDE

decembrie 7, 2016 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba picanta de dovleac si salata verde, detaliu

O ciorba pregatita sanatos, cu ingrediente asociate corect si preparate astfel incat nutrientii lor sa fie asimilati in proportie cat mai mare.

INGREDIENTE:

700 gr dovleac (cantarit fara coaja si samburi)

– o ceapa mare (aprox. 100 gr)

– un ardei capia (aprox. 120 gr)

– o salata verde

– 3 linguri bulion

– 5-6 catei de usturoi

– ulei de floarea soarelui, presat la rece, dupa gust

– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Se spala bine dovleacul, se curata de samburi si de coaja, se feliaza subtire, apoi se taie in bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

dovleac si ceapa, curatate si tocate pentru ciorba

Se spala si ardeiul, se curata de samburi si se toaca, apoi toate se fierb in apa, pana cand se inmoaie. Se adauga si salata verde, bine spalata si rupta marunt, impreuna cu bulionul.

salata verde si bulion, adaugate in ciorba picanta de dovleac cu salata verde

Se dau intr-un clocot, apoi se intrerupe fierberea si se adauga usturoiul curatat si pisat.

usturoi adaugat in ciorba picanta de dovleac si salata verde

Cand temperatura ciorbei mai scade, astfel incat sa poata fi consumata, se potriveste de sare si se adauga uleiul de floarea soarelui presat la rece.

ciorba picanta de dovleac si salata verde

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *