O ciorba pregatita sanatos, cu ingrediente asociate corect si preparate astfel incat nutrientii lor sa fie asimilati in proportie cat mai mare.
INGREDIENTE:
– 700 gr dovleac (cantarit fara coaja si samburi)
– o ceapa mare (aprox. 100 gr)
– un ardei capia (aprox. 120 gr)
– o salata verde
– 3 linguri bulion
– 5-6 catei de usturoi
– ulei de floarea soarelui, presat la rece, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine dovleacul, se curata de samburi si de coaja, se feliaza subtire, apoi se taie in bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Se spala si ardeiul, se curata de samburi si se toaca, apoi toate se fierb in apa, pana cand se inmoaie. Se adauga si salata verde, bine spalata si rupta marunt, impreuna cu bulionul.
Se dau intr-un clocot, apoi se intrerupe fierberea si se adauga usturoiul curatat si pisat.
Cand temperatura ciorbei mai scade, astfel incat sa poata fi consumata, se potriveste de sare si se adauga uleiul de floarea soarelui presat la rece.