O ciorba fara grasimi, menita sa hraneasca si sa fluidizeze sangele, racoritoare si apetisanta.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 5 linguri de orez brun
– 3 legaturi de loboda verde
– 2 legaturi de ceapa verde
– o legatura de stevie
– o legatura de leustean verde
– o legatura de patrunjel verde
– o lingura de rosii conservate cu sare
– o lamaie
– apa si sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala orezul si i se adauga o legatura de ceapa verde curatata, spalata si taiata marunt.
Se acopera cu 500 ml apa, in care se fierb 10 minute, dupa care se lasa vasul acoperit un sfert de ora sa se hidrateze bine orezul. Intre timp se spala si se curata verdeturile.
Apoi se adauga apa peste orezul si ceapa fierte, si pana cand aceasta clocoteste, se toaca verdeturile dupa bunul plac, se adauga in apa clocotita, alaturi de rosiile conservate si se lasa sa fiarba la foc mic, 3 minute. Se intrerupe sursa de caldura, se potriveste totul de sare si se adauga lamaia taiata rondele.
Fierbinte sau rece, e numai buna de servit, fiind gustoasa si de leac.
Intr-un bol de supa ai adunat ce se putea mai bun si mai sanatos!
E o necesitate primavara si faptul ca se pregateste rapid, o face si mai ravnita!