CIORBA DIN VERDETURI (CU LOBODA VERDE)

aprilie 6, 2013 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de verdeturi cu loboda verde, portie

O ciorba fara grasimi, menita sa hraneasca si sa fluidizeze sangele, racoritoare si apetisanta.

 INGREDIENTE (pentru o portie): 

–          5 linguri de orez brun

–          3 legaturi de loboda verde

–          2 legaturi de ceapa verde

–          o legatura de stevie

–          o legatura de leustean verde

–          o legatura de patrunjel verde

–          o lingura de rosii conservate cu sare

–          o lamaie

–          apa si sare, dupa gust

 

PREPARARE: 

    Se spala orezul si i se adauga o legatura de ceapa verde curatata, spalata si taiata marunt.

 orez brun si ceapa verde taiata, pentru ciorba

Se acopera cu 500 ml apa, in care se fierb 10 minute, dupa care se lasa vasul acoperit un sfert de ora sa se hidrateze bine orezul. Intre timp se spala si se curata verdeturile.  

loboda verde, ceapa verde, stevie, leustean, patrunjel, pentru ciorba de verdeturi

 Apoi se adauga apa peste orezul si ceapa fierte, si pana cand aceasta clocoteste, se toaca verdeturile dupa bunul plac, se adauga in apa clocotita, alaturi de rosiile conservate si se lasa sa fiarba la foc mic, 3 minute. Se intrerupe sursa de caldura, se potriveste totul de sare si se adauga lamaia taiata rondele.

ciorba de verdeturi cu loboda verde

 Fierbinte sau rece, e numai buna de servit, fiind gustoasa si de leac.

ciorba de verdeturi cu loboda verde, portie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *