O ciorba pentru sarbatori, cu carne de porc selectata si legume fara amidon, aromatizata cu tarhon, pentru o digestie buna si un gust parfumat.
INGREDIENTE:
– 1 kg antricot de porc, cu os
– 2 cepe
– 2-3 morcovi
– o telina
– o radacina de patrunjel
– 2 ardei grasi
– 750 ml bors de putina, de fermentatie naturala
– o lingura de bulion
– o legatura de tarhon (am folosit uscat)
– sare neiodata , dupa gust
PREPARARE:
Se spala carnea, se degreseaza pe cat posibil, se decupeaza oasele impanate cu carne, iar partea macra se taie cubulete.
Se fierbe carnea in apa, avand grija sa se spumuiasca bine, apoi se lasa la foc mic, sa se patrunda. Intre timp se spala si se curata ceapa, morcovii, radacinile de telina si de patrunjel, care apoi se toaca.
Se adauga la fiert peste carne, iar dupa ce se patrund, se adauga si ardeii spalati, curatati si taiati cuburi.
Se lasa sa fiarba la foc mic, apoi se adauga bulionul, care se lasa sa clocoteasca putin, se potriveste totul de sare, se intrerupe fierberea si dupa ce temperature sace, se adauga borsul si tarhonul tocat.
O ciorba buna si gustoasa, in ton cu sarbatorile ce bat la usa!
Multumesc de laude !