Reteta ideala pentru detoxifierea colonului, ciorba dieteteica de varza, preparata fara ulei, este regina curelor benefice organismului, iar aromata cu cimbru si ienibahar, ofera gustul ideal pentru a fi savurata chiar si rece.
INGREDIENTE:
– o varza mica (aproximativ 750 gr)
– o ceapa
– 2 morcovi mari
– 2 ardei
– o felie de telina
– 3 frunze de telina
– o legatura de leustean
– o lingurita de cimbru macinat
– ienibahar macinar
– suc de lamaie, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata morcovii, ceapa, telina si ardeii, se toaca apoi, marunt sau Julien si se fierb in apa, cu putina sare. Intre timp se curata varza, se spala si se toaca grosier, apoi se adaga la fiert.
Cand toate sunt patunse, se intrerupe fierberea si se adauga frunzele de telina si de leustean spalat si tocat, apoi cimbrul si ienibaharul proaspat macinat. Se potriveste de sare si se acreste cu suc de lamaie, dupa gust.