CIORBA DEGRESATA DE CURCAN

decembrie 29, 2013 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba degresata de curcan, cu supa concentrata de legume, bors si lapte

O ciorba concentrata, de mare succes, intrucat contine esenta legumelor fierte pentru salatele de sarbatori, alaturata apoi carnii, extrem de usoara, imbogatita cu ingrediente nutritive si gustoase.

INGREDIENTE:

–         1 kg gaturi de curcan

–         2 cepe (una alba, una rosie)

–         2 morcovi

–         ½ telina

–         un ardei gras

–         1 l supa de legume (conopida, morcovi, telina, radacina de patrunjel)

–         750 ml bors de putina

–         500 ml lapte degresat

–         o legatura tarhon (am folosit uscat)

 

PREPARARE:

Gaturile de curcan se spala, se portioneaza, apoi se fierb in apa cu un strop de sare. Intre timp se spala, se curata si se toaca cepele, morcovii, telina si ardeiul si se adauga la fiert impreuna cu supa concentrata de legume.

gaturi de curcan, morcovi, ardei, telina, supa concentrata de legume, pentru ciorba

Cand toate sunt patrunse se completeaza cu borsul si cu laptele degresat.

gaturi de curcan, morcovi, ardei, telina, supa concentrata de legume, lapte si bors, pentru ciorba

Se mai lasa sa fiarba cateava minute, se intrerupe fierberea, apoi se adauga tarhonul tocat.

ciorba degresata de curcan, cu supa concentrata de legume, bors si lapte

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *