O ciorba concentrata, de mare succes, intrucat contine esenta legumelor fierte pentru salatele de sarbatori, alaturata apoi carnii, extrem de usoara, imbogatita cu ingrediente nutritive si gustoase.
INGREDIENTE:
– 1 kg gaturi de curcan
– 2 cepe (una alba, una rosie)
– 2 morcovi
– ½ telina
– un ardei gras
– 1 l supa de legume (conopida, morcovi, telina, radacina de patrunjel)
– 750 ml bors de putina
– 500 ml lapte degresat
– o legatura tarhon (am folosit uscat)
PREPARARE:
Gaturile de curcan se spala, se portioneaza, apoi se fierb in apa cu un strop de sare. Intre timp se spala, se curata si se toaca cepele, morcovii, telina si ardeiul si se adauga la fiert impreuna cu supa concentrata de legume.
Cand toate sunt patrunse se completeaza cu borsul si cu laptele degresat.
Se mai lasa sa fiarba cateava minute, se intrerupe fierberea, apoi se adauga tarhonul tocat.