O ciorba dulce-acrisoara, de inceput de vara, aromata cu marar proaspat, de gradina, ce poate fi servita chiar si la temperatura camerei.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– 2-3 morcovi
– un ardei
– ½ varza
– o legatura de loboda verde
– 3 rosii
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– o lingurita de cimbru macinat
– ½ lingurita de piper negru macinat
– o legatura de marar verde
– un praf de sare de ocna
PREPARARE:
Se curata ceapa, se spala bine si se toaca, iar morcovul si ardeiul se spala, se curata si se maruntesc.
Se fierb in apa, pana incep sa se inmoaie, apoi se adauga varza bine spalata si taiata grosier. Intre timp, se spala bine frunzele de loboda verde si se marunetsc, iar rosiile, bine spalate, se taie cubulete.
Se adauga si acestea la fiert, iar cand sunt toate patrunse, se intrerupe fierberea si se adauga cimbrul si piperul negru macinat. Dupa ce temperatura ciorbei scade cat sa poata fi consumata, se potriveste de sare si se adauga uleiul presat la rece. Se portioneaza, apoi fiecare portie se asezoneaza cu marar verde, bine spalat si tocat fin.