CIORBA DE VITA, CU PERISOARE

September 3, 2013 | CATEGORIA Ciorbe

   ciorba de vita, din piept de vita, cu perisoare din pulpa de vita, cu legume si verdeturi proaspete

 O ciorba din carne de vita, cu legume si verdeturi proaspete, pregatita sanatos, aspectuoasa si delicioasa. 

INGREDIENTE:           

–          500 gr piept de vita

–          500 gr pulpa de vita

–          3 linguri de orez

–          o ceapa

–          2 morcovi

–          o radacina de pastarnac

–          o radacina de patrunjel

–          o telina mica

–          2 ardei grasi

–          3 rosii

–          2 oua

–          sucul unei lamai de aprox. 120 gr

–          ½ lingurita de cimbru

–          o legatura de leustean verde

–          4 frunze de telina verde

–          piper, dupa gust

–          sare neiodata, dupa gust 

 

PREPARARE:

     Pieptul de vita se spala, se degreseaza , se taie subtire, in lungul coastelor si se fierbe avand grija sa se spumuiasca la timp, pentru a obtine o zeama limpede. Legumele si verdeturile se spala bine si se curata, ceapa se toaca, morcovii si radacinile de pastarnac si de patrunjel se rad grosier, iar telina se taie cubulete, apoi, cand pieptul de vita este suficient de patruns, se pun la fiert, cu-n praf de sare. Dupa 5 minute, se adauga si ardeii tocati marunt si se lasa toate la foc mic. Intre timp se prepara sanatos perisoarele din pulpa de vita, tocata, la care se adauga orezul spalat, cimbrul, albusul unui ou, sare si piper, dupa gust, si 4 fire de leustean tocat fin.

pulpa de vita, orez, albus de ou,sare, piper,leustean,cimbru, pentru perisoare

 Din aceasta compozitie, amestecata bine,  se formeaza in palma perisoare, care se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba.

perisoare, in cioba de vita cu legume

Pentru a nu fierbe in exces ciorba, in asteptarea patrunderii orezului, se poate intrerupe fierberea si acoperi recipientul pentru 10 minute. Se adauga apoi rosiile spalate si date pe razatoarea mare, apoi se reia fierberea pentru doar cateva minute. Intre timp, se bat spuma oul intreg si galbenusul ramas, intr-un castronel, se adauga cate putin din lichidul ciorbei, amestecand continuu pentru a le omogeniza si dupa cateva minute cand temperature ciorbei scade, se pot adauga in toata ciorba. Se amesteca, se potriveste de sare, se obtine un gust si un aspect bogat, tot acum se poate adauga sucul lamaiei, pentru cine prefera un gust mai acrisor. Se portioneaza si in fiecare portie se adauga leustean si telina, proaspete, tocate fin.

ciorba de vita, din piept de vita, cu perisoare din pulpa de vita, cu legume si verdeturi proaspete

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *