O ciorba hranitoare, cu varza dulce, de vara, imbogatita cu alte legume si cu miresmele cimbrului si ale mararului proaspat.
INGREDIENTE:
– o varza mica (aprox. 750 gr)
– o ceapa
– 2 morcovi mici
– 1/2 ardei gras verde
– 1/2 ardei gras rosu
– 2 rosii
– 3 foi de dafin
– o lingurita de piper negru macinat
– 4 crengute de cimbru proaspat
– o legatuta de marar verde
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui, preset la rece
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Varza se spala si se toaca grosier, ceapa, morcovii si ardeiul se spala, apoi ceapa se toaca pestisor, morcovii se taie rondele, iar ardeii, fasii scurte si subtiri.Se fierb morcovii si ceapa in apa pentru ciorba, cu un praf de sare, apoi se adauga varza, ardeii si crengutele de cimbru.
Se lasa sa fiarba, pana cand sunt bine patrunse, apoi se adauga rosiile spalate si taiate felii, se mai lasa 3 minute sa clocoteasca, se intrerupe fierberea, se adauga foile de dafin si piperul, apoi dupa ce temperatura a mai scazut, se poate adauga uleiul de floarea soarelui, presat la rece. Se portioneaza si se adauga maraul verde tocat fin, cand se serveste.
O ciorba buna, perfecta pentru orice dieta!
Varza este alimentul ce salveaa gusturile, este foarte placuta chiar si cruda, deci poate fi pregatita fiarta usor si in deverse combinatii !