O ciorba acrisoara, in care parfumul carnii de porc intalneste aromele legumelor, ale verzelor, imbogatite cu cimbru si foi de dafin.
INGREDIENTE:
– 500 gr fleica de porc dgresata
– ½ varza rosie
– ½ varza alba, murata
– 1 ceapa
– 1 morcov
– 1 pastarnac
– 1 ardei (eu am folosit conservat,cu sare)
– 1 lingura bulion (eu am folosit rosii maruntite, conservate)
– 2 frunze de dafin
– ½ lingurita de cimbru
– sare, dupa gust
– smantana, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se portioneaza fleica degresata de porc, se fierbe in apa cu putina sare, se spumuieste si se lasa la foc mic.
Legumele se spala, ceapa, pastarnacul si ardeiul se taie cubulete, iar morcovul julien, pentru aspect.
Cand carnea este aproape patrunsa, se adauga la fiert si legumele.Varza rosie se curata, se spala, se taie grosier, iar cea murata, se scurge si se taie, de asemenea, grosier.
Se adauga si verzele la fiert, iar cand intreg ansamblul este patruns complet, se aromatizeaza cu cimbru si frunze de dafin.
Se potriveste de sare, se adauga si bulionul, se mai fierbe 2 minute si se intrerupe fierberea.
Cand se portioneaza, se adauga smantana care ii confera un plus de consistenta si gust.