CIORBA DE VARZA ROSIE, CU CARNE DE PORC DEGRESATA

februarie 26, 2013 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de varza cu carne de porc degresata, cu smantana

O ciorba acrisoara, in care parfumul carnii de porc intalneste aromele legumelor, ale verzelor, imbogatite cu cimbru si foi de dafin.

INGREDIENTE:

–         500 gr fleica de porc dgresata

–         ½ varza rosie

–         ½ varza alba, murata

–         1 ceapa

–         1 morcov

–         1 pastarnac

–         1 ardei (eu am folosit conservat,cu sare)

–         1 lingura bulion (eu am folosit rosii maruntite, conservate)

–         2 frunze de dafin

–         ½ lingurita de cimbru

–         sare, dupa gust

–         smantana, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala si se portioneaza fleica degresata de porc, se fierbe in apa cu putina sare, se spumuieste si se lasa la foc mic.

fleica de porc degresata, fiarta

Legumele se spala, ceapa, pastarnacul si ardeiul se taie cubulete, iar morcovul julien, pentru aspect.

morcov, ceapa, ardei, pastarnac, pentru ciorba de varza

Cand carnea este aproape patrunsa, se adauga la fiert si legumele.Varza rosie se curata, se spala, se taie grosier, iar cea murata, se scurge si se taie, de asemenea, grosier.

varza rosie si varza alba murata, pentru ciorba

Se adauga si verzele la fiert, iar cand intreg ansamblul este patruns complet, se aromatizeaza cu cimbru si frunze de dafin.

ciorba de varza cu carne de porc, cu cimbru si foi de dafin

Se potriveste de sare, se adauga si bulionul, se mai fierbe 2 minute si se intrerupe fierberea.

ciorba de varza cu carne de porc degresata

Cand se portioneaza, se adauga smantana care ii confera un plus de consistenta  si gust.
ciorba de varza cu carne de porc degresata, cu smantana

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *