O ciorba detoxifianta, un drenor hepatic si renal, cu un gust clasic, nutritiva si apetisanta.
INGREDIENTE:
– o varza mica, alba
– 2 morcovi
– 2 fire de ceapa verde
– o crenguta de cimbru uscat
– cimbru verde, dupa gust
– 4 frunze proaspete si tinere de brusture
– o lingurita de boia de ardei dulce
– 2 linguri de bulion din rosii
– o frunza de dafin
– 2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine morcovii si ceapa verde, apoi se curata si se toaca (morcovii i-am taiat julienne).
Se fierb in apa cu putina sare, intre timp se spala si se toaca varza noua, apoi se adauga si ea la fiert. Dupa 5 minute, se adauga si frunzele de brusture bine spalate si tocate, cat si ramurica de cimbru uscat.
Se lasa sa fiarba intr-un clocot, apoi se intrerupe fierberea. Se adauga boiaua de ardei dulce, foaia de dafin si bulionul si se lasa vasul acoperit cca 10 minute, timp in care temperatura ciorbei mai scade si se poate adauga uleiul presat la rece. Se serveste asezonata cu cimbru verde, proaspat.