CIORBA DE VARZA NOUA, CU FRUNZE TINERE DE BRUSTURE

mai 31, 2017 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de varza noua, cu frunze tinere de brusture

O ciorba detoxifianta, un drenor hepatic si renal, cu un gust clasic, nutritiva si apetisanta.

INGREDIENTE:

– o varza mica, alba

– 2 morcovi

– 2 fire de ceapa verde

– o crenguta de cimbru uscat

– cimbru verde, dupa gust

– 4 frunze proaspete si tinere de brusture

– o lingurita de boia de ardei dulce

– 2 linguri de bulion din rosii

– o frunza de dafin

– 2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece

– sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine morcovii si ceapa verde, apoi se curata si se toaca (morcovii i-am taiat julienne).

morcovi si ceapa verde, pregatite, pentru ciorba de varza noua cu frunze de brusture

Se fierb in apa cu putina sare, intre timp se spala si se toaca varza noua, apoi se adauga si ea la fiert. Dupa 5 minute, se adauga si frunzele de brusture bine spalate si tocate, cat si ramurica de cimbru uscat.

Frunze de brusture si cimbru uscat adaugate la fiert in ciorba de varza noua

Se lasa sa fiarba intr-un clocot, apoi se intrerupe fierberea. Se adauga boiaua de ardei dulce, foaia de dafin si bulionul si se lasa vasul acoperit cca 10 minute, timp in care temperatura ciorbei mai scade si se poate adauga uleiul presat la rece. Se serveste asezonata cu cimbru verde, proaspat.

ciorba de varza noua, cu frunze tinere de brusture

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *