CIORBA DE URZICI USCATE, CU CORCODUSE VERZI SI LAPTE DE MIGDALLE

iulie 7, 2022 | CATEGORIA Ciorbe

 

ciorba de uzici uscate, cu corcoduse verzi si lapte de migdale

O ciorba hidratanta, detoxifianta si bogata nutritiv, cu gust special. Intrucat nu am mai gasit pe piata urzici proaspete, am folosit urzici de primavara, uscate in loc racoros.

INGREDIENTE:

– o ceapa
-2 morcovi
-o radacina de patrunjel
-o radacina de pastarnac
-o felie de telina
-un ardei
-urzici uscate (a prox g)
-o foaie de dafin
-o lingurita cimbru de gradina
-o lingura ulei de masline extravirgin
-o legatura leustean verde
-3 linguri de lapte de migdale/portie
-sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata, se spala si se toaca ceapa, se spala bine morcovii, telina si radacina de patrunjel, apoi se curata si se maruntesc.

ingrediente pentru ciorba de uzici uscate, cu corcoduse verzi si lapte de migdale

 

Se pun la fiert in apa, apoi se adauga ardeiul bine spalat si tocat. Cand sunt patrunse, se adauga urzicile uscate, maruntite. Se fierb pana se inmoaie bine, se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin si cimbrul uscat, apoi se lasa vasul acoperit. Se fierb intre timp si corcodusele, care se strecoara apoi (se pastreaza apa in care au fiert), si se paseaza in sita de strecurat, sa se desprinda pulpa de samburi, formand cu apa in care au fiert, un sos.

sos de corcoduse verzi, pentru ciorba de uzici uscate, cu corcoduse verzi si lapte de migdale

Se adauga sosul de corcoduse in ciorba fierbinte, se amesteca bine, se adauga si leusteanul bine spalat si tocat fin, iar dupa ce temperatura ciorbei scade atat cat sa poata fi consumata, se adauga si uleiul de masline presat la rece. Se potriveste de sare, iar la portionare se adauga in fiecare portie laptele de migdale.

ciorba de uzici uscate, cu corcoduse verzi si lapte de migdale

 

Daca pastrati portii in frigider, reincalziti-le doar la temperatura de consum sa nu afecteze nutientii (in principal enzimele) din uleiul de masline si din laptele de migdale.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *