Asociata cu radacinoase naturale, gogosari de toamna si rosii dulci, imbogatita cu mirodenii, varza de Bruxelles ofera o ciorba consistenta, cu nutrienti valorosi.
INGREDIENTE:
– 500 gr varza de Bruxelles
– 2 morcovi
– un pastarnac
– ½ radacina de telina
– 2 gogosari
– 250 gr rosii cherry
– o lingura de ulei de masline presat la rece
– 2 foi de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– tarhon conservat in otet din vin, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata morcovii, telina si pastarnacul, apoi se toaca marunt.
Se fierb in apa cu putina sare, iar intre timp se spala si se curata varza, gogosarii si rosiile. Gogosarii se toaca marunt, iar varza si rosiile cherry se taie in jumatati.
Se adauga si acestea la fiert, iar dupa ce se patrund se intrerupoe fierberea. Ciorba se asezoneaza imediat cu foile de dafin si cimbrul macinat, apoi se lasa vasul acoperit un sfert de ora. Intrucat mai scade temperatura, se poate adauga si uleiul de masline, iar cand se portioneaza, se asezoneaza fiecare portie cu tarhon conservat in otet, tocat fin.