CIORBA DE TOAMNA, CU SMANTANA

octombrie 12, 2013 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de toamna, din legume, frunze de telina,de leustan si de hrean, cu smantana, neamestecata

O ciorba inspirata de multitudinea legumelor toamnei, cu ingrediente ce abunda in vitamine si minerale scaldate in smantana, pentru un plus de proteine.

INGREDIENTE:

–         2 cepe

–         3 morcovi

–         o radacina de patrunjel

–         2 ardei grasi

–         3 rosii

–         1/2 conopida (aprox.400 gr)

–         1/2 varza (aprox. 500 gr)

–         2 tije de telina

–         3 frunze de hrean (optional)

–         o legatura de leustean

–         400 gr smanatana

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Cepele, morcovii, radacina de patrunjel si ardeii se spala, se curata si se toaca marunt.Varza si conopida se spala, se curata de impuritati, apoi varza se toaca, iar conopida se desface in buchete.

ceapa, morcovi, ardei, radacina de patrunjel, varza, conopida, pentru ciorba de toamna cu smantana

Se pun toate la fiert in apa cu putina sare, apoi se spala rosiile si verdeata, se toaca frunzele de telina si cele de hrean, iar rosiile se taie felii.

frunze de telina si de hrean, pentru ciorba de toamna cu smantana

Cand amestecul de legume este patruns, se adauga rosiile si frunzele de telina si de hrean, se potrivesc toate de sare si se lasa sa clocoteasca 3 minute.

legume fierte, rosii si frunze de telina si de hrean, pentru ciorba de toamna cu smantana

Dupa ce temperatura mai scade astfel incat sa poata fi servita, se portioneaza si se adauga, in cantitatea preferata smantana si leusteanul proaspat tocat.

ciorba de toamna, din legume, frunze de telina,de leustan si de hrean, cu smantana

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *