O ciorba inspirata de multitudinea legumelor toamnei, cu ingrediente ce abunda in vitamine si minerale scaldate in smantana, pentru un plus de proteine.
INGREDIENTE:
– 2 cepe
– 3 morcovi
– o radacina de patrunjel
– 2 ardei grasi
– 3 rosii
– 1/2 conopida (aprox.400 gr)
– 1/2 varza (aprox. 500 gr)
– 2 tije de telina
– 3 frunze de hrean (optional)
– o legatura de leustean
– 400 gr smanatana
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Cepele, morcovii, radacina de patrunjel si ardeii se spala, se curata si se toaca marunt.Varza si conopida se spala, se curata de impuritati, apoi varza se toaca, iar conopida se desface in buchete.
Se pun toate la fiert in apa cu putina sare, apoi se spala rosiile si verdeata, se toaca frunzele de telina si cele de hrean, iar rosiile se taie felii.
Cand amestecul de legume este patruns, se adauga rosiile si frunzele de telina si de hrean, se potrivesc toate de sare si se lasa sa clocoteasca 3 minute.
Dupa ce temperatura mai scade astfel incat sa poata fi servita, se portioneaza si se adauga, in cantitatea preferata smantana si leusteanul proaspat tocat.