Este o ciorba emolienta, cu gust acrisor.
INGREDIENTE:
– o radacina de patrunjel
– o radacina de pastarnac
– 2 cepe verzi
– un morcov
– 6 legaturi de stevie romaneasca
– un ardei gras
– 4 linguri orez brun
– o legatura de leustean
– 2 linguri bulion (sau rosii tocate conservate pentru iarna)
– 250 ml zeama de varza
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
PREPARARE:
Ardeiul (eu am folosit conservat, cu sare, dupa cum se observa in imagine), se toaca marunt, apoi i se adauga orezul brun, spalat in multe ape, o ceapa verde spalata si taiata rondele, apoi uleiul de masline.
Se adauga apa si se lasa sa fiarba, timp in care se curate si se dau pe razatoarea mare morcovul, radacinile de patrunjel si de pastarnac, iar cealalata ceapa se spala si se taie rondele.
Se pun toate la fiert, apoi se spala bine si se curata stevia. Se toaca si se adauga la randul ei, la fiert.
Dupa 3 minute se toarna zeama de varza, bulionul (sau rosiile tocate conservate) si leusteanul spalat si tocat marunt. Se mai lasa sa dea intr-un clocot si se intrerupe fieberea.
Se adauga apoi uleiul de masline presat la rece si se poate servi.