O ciorba picant-acrisoara cu ingrediente asociate sanatos, racoritoare si imbietoare.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– 2 morcovi
– o felie de telina
– un ardei gras (am folosit conservat cu sare)
– un dovlecel (aprox 350 gr)
– 2 legaturi de stevie
– o foaie de dafin
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– o lamaie
– ½ lingurita pudra ienibahar
– 2 cm radacina de ghimbir
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata ceapa, se spala si de asemenea se spala bine si se curata morcovii si felia de telina, iar ardeiul conservat se clateste de sare. Apoi se toaca toate marunt.
Se fierb in apa, pana se patrund, iar intre timp se spala bine dovlecelul si frunzele de stevie, apoi dovlecelul se feliaza si se taie cubulete, iar stevia se toaca grosier.
Se adauga si ele la fiert, pana se inmoaie. Se intrerupe fierberea, se potriveste ciorba de sare si se adauga frunza de dafin, lasand vasul acoperit pentru ca aceasta sa-si reverse aroma. Dupa ce se raceste ciorba, cat sa poata fi consumata, se adauga uleiul presat la rece si se portioneaza. Fiecare portie se asezoneaza dupa gust, cu suc de lamaie, cu ienibahar proaspat macinat si cu radacina de ghimbir proaspat razuita.