O ciorba foarte hranitoare, atinsa de fermentul natural al otetului din vin, cat si de gustul si aroma hreanului, importante antiseptice, antiinflamatoare, dizolvatoare de grasimi si eliminatoare de toxine.
INGREDIENTE:
– o ceapa (am folosit ceapa rosie)
– ½ radacina de patrunjel
– ½ radacina de telina
– un ardei
– o sfecla rosie
– o foaie de dafin
– ½ legatura de leustean proaspat
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– o radacina de hrean (se adauga pe portie, dupa gust)
– otet din vin, de fermentatie naturala (se adauga pe portie, dupa gust)
– un praf sare de ocna
PREPARARE:
Se curata ceapa si se spala, se spala bine si se curata radacina de patrunjel, cea de telina si sfecla rosie. Ceapa si radacinile de patrunjelul si de telina se razuiesc grosier, iar sfecla rosie se taie in cubulete.
Se pun la fiert in apa, iar intre timp se marunteste ardeiul curatat si bine spalat, care se adauga dupa cca 10 minute si el la fiert, impreuna cu foaia de dafin si cu cateva tulpine de leustean, tocate fin.
Cand sunt toate patrunse, se intrerupe ferberea si se adauga leuteanul bine maruntit. Se potriveste de sare, se adauga si uleiul presat la rece, iar dupa portionare se asezoneaza fiecare portie cu otet din vin si cu hrean spalat, curatat si proaspat razuit fin.