CIORBA DE ROSII CU CIMBRU DE GRADINA (DE POST, FARA ULEI)

august 3, 2013 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de rosii cu legume, leustean, telina, suc de lamaie si cimbru de gradina

O mare de legume si verdeturi, invaluite de dulceata rosiilor si inmiresmate cu prospetimea cimbrului de gradina.

INGREDIENTE:

–         1 kg rosii

–         2 morcovi

–         o radacina de pastarnac

–         o radacina de patrunjel

–         o ceapa

–         2 ardei grasi

–         o legatura de leusten

–         frunzele unei tije de telina

–         5 crengute de cimbru proaspat de gradina

–         suc de lamaie, dupa gust

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Legumele se spala, morcovii si radacina de pastarnac se taie julien, ceapa, radacina de patrunjel si ardeii se toaca marunt.

morcovi, ceapa, ardei, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, pentru cioba de rosii

Se pun la fiert in apa cu un praf de sare si intre timp se spala si se taie marunt rosiile, care apoi se adauga peste legumele fierte, impreuna cu crengutele de cimbru de gradina si se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic.

morcovi, ceapa, ardei, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, rosii si cimbru, pentru ciorba

Se mai adauga si leusteanul si frunzele de telina spalate si tocate, se potriveste de sare, se mai fierbe 2 minute si se intrerupe fierberea. ciorba de rosii cu legume, leustean, telina, suc de lamaie si cimbru de gradina

Dupa ce mai scade temperatura se acreste cu suc de lamaie, dupa gust. Se serveste calda, sau rece, de la frigider, este aromata si hranitoare.

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *