O mare de legume si verdeturi, invaluite de dulceata rosiilor si inmiresmate cu prospetimea cimbrului de gradina.
INGREDIENTE:
– 1 kg rosii
– 2 morcovi
– o radacina de pastarnac
– o radacina de patrunjel
– o ceapa
– 2 ardei grasi
– o legatura de leusten
– frunzele unei tije de telina
– 5 crengute de cimbru proaspat de gradina
– suc de lamaie, dupa gust
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Legumele se spala, morcovii si radacina de pastarnac se taie julien, ceapa, radacina de patrunjel si ardeii se toaca marunt.
Se pun la fiert in apa cu un praf de sare si intre timp se spala si se taie marunt rosiile, care apoi se adauga peste legumele fierte, impreuna cu crengutele de cimbru de gradina si se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic.
Se mai adauga si leusteanul si frunzele de telina spalate si tocate, se potriveste de sare, se mai fierbe 2 minute si se intrerupe fierberea.
Dupa ce mai scade temperatura se acreste cu suc de lamaie, dupa gust. Se serveste calda, sau rece, de la frigider, este aromata si hranitoare.