O ciorba bogata in fibre, fier si vitamina C, pregatita fara ulei, hranitoare, excelenta ca gust si cu o culoare intensa.
INGREDIENTE:
– 2 morcovi
– o ceapa
– 2 ardei grasi
– o radacina de patrunjel
– o cana fasole boabe
– o sfecla rosie
– o tulpina cu frunze de telina
– ½ legatura de leustean
– suc de lamaie, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Fasolea se curata de impuritati, se spala, apoi se lasa in apa sa se hidrateze, pentru a fierbe usor. Ceapa, radacina de patrunjel si morcovii se spala, se curatata, apoi ceapa si radacina de patrunjel se toaca marunt, iar morcovii se taie julien, pentru aspect, apoi se fierb alaturi de fasole, pana se patrund toate ingredientele.
Intre timp, se curata sfecla rosie si ardeii, se taie cuburi, apoi se adauga la fiert.
Cand toate sunt patrunse, se potrivesc de sare, se adauga leusteanul si jumatate din cantitatea de frunze de telina, tocate marunt, se lasa sa fiarba un clocot, apoi se intrerupe fierberea, se adauga sucul de lamaie, dupa gust, iar cand se portioneaza se adauga frunze de telina tocate, proaspete.