CIORBA DE RADACINOASE, CU FASOLE BOABE

November 22, 2013 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de radacinoase, cu fasole boabe

O ciorba bogata in fibre, fier si vitamina C, pregatita fara ulei, hranitoare, excelenta ca gust si cu o culoare intensa.

INGREDIENTE:

–         2 morcovi

–         o ceapa

–         2 ardei grasi

–         o radacina de patrunjel

–         o cana fasole boabe

–         o sfecla rosie

–         o tulpina cu frunze de telina

–         ½ legatura de leustean

–         suc de lamaie, dupa gust

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Fasolea se curata de impuritati, se spala, apoi se lasa in apa sa se hidrateze, pentru a fierbe usor. Ceapa, radacina de patrunjel si morcovii se spala, se curatata, apoi ceapa si radacina de patrunjel se toaca marunt, iar morcovii se taie julien, pentru aspect, apoi se fierb alaturi de fasole, pana se patrund toate ingredientele.

fasole boabe cu morcovi, ceapa si radacina de patrunjel, pentru ciorba

Intre timp, se curata sfecla rosie si ardeii, se taie cuburi, apoi se adauga la fiert.

fasole boabe cu morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, ardei si sfecla rosie, pentru ciorba

Cand toate sunt patrunse, se potrivesc de sare, se adauga leusteanul si jumatate din cantitatea de frunze de telina, tocate marunt, se lasa sa fiarba un clocot, apoi se intrerupe fierberea, se adauga sucul de lamaie, dupa gust, iar cand se portioneaza se adauga frunze de telina tocate, proaspete.

ciorba de radacinoase, cu fasole boabe

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *