O ciorba usoara, cu coaste de miel degresate, bogata in salata verde, preparata corect, pentru valorificarea la maxim a nutrientilor din ingrediente.
INGREDIENTE:
– ½ din cantitatea de coaste ale unui miel
– 3 salate verzi
– 5 fire de usturoi verde
– ½ legatura de leurda
– 2 oua
– 200 gr smantana 15%
– suc de lamaie, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Coastele de miel se spala bine si se desprind una de cealalta, cu cutitul, in lungul lor.
Se degreseaza pentru a creste digerabilitatea carnii si a-i scadea nocivitatea, apoi se fierb in apa, spumuindu-se atent. Se poate arunca prima apa, pentru o degresare mai accentuata. Cand sunt patrunse, se intrerupe fierberea si se indeparteaza oasele, aceasta operatiune fiind rapida dupa fierberea completa a carnii. Se spala foarte bine salata verde, usturoiul si leurda, apoi se toaca marunt si se adauga peste carnea dezosata.
Se lasa sa fiarba mocnit, cam 10 minute apoi se intrerupe fierberea si se potriveste de sare. Se bat ouale cu un strop de apa, pentru a se incorpora mai usor smantana, care se adauga cate putina, amestecandu-se continuu. Dupa ce scade temperatura ciorbei, se pot adauga ouale cu smantana, apoi sucul de lamaie, pentru a nu distruge antioxidantii.
Se amesteca pentru omogenizare, apoi se consuma savurand lent, fiecare sorbitura.