CIORBA DE PRIMAVARA, CU SALATA VERDE SI COASTE DE MIEL

aprilie 26, 2014 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de primavara, cu salata verde si coaste de miel

O ciorba usoara, cu coaste de miel degresate, bogata in salata verde, preparata corect, pentru valorificarea la maxim a nutrientilor din ingrediente.

INGREDIENTE:

–          ½ din cantitatea de coaste ale unui miel

–          3 salate verzi

–          5 fire de usturoi verde

–          ½ legatura de leurda

–          2 oua

–          200 gr smantana 15%

–          suc de lamaie, dupa gust

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Coastele de miel se spala bine si se desprind una de cealalta, cu cutitul, in lungul lor.

coaste de miel si salata verde, pentru ciorba de primavara

Se degreseaza pentru a creste digerabilitatea carnii si a-i scadea nocivitatea, apoi se fierb in apa, spumuindu-se atent. Se poate arunca prima apa, pentru o degresare mai accentuata. Cand sunt patrunse, se intrerupe fierberea si se indeparteaza oasele, aceasta operatiune fiind rapida dupa fierberea completa a carnii. Se spala foarte bine salata verde, usturoiul si leurda, apoi se toaca marunt si se adauga peste carnea dezosata.

carne fiarta de miel, salata verde, usturoi si leurda, pentru ciorba de primavara

Se lasa sa fiarba mocnit, cam 10 minute apoi se intrerupe fierberea si se potriveste de sare. Se bat ouale cu un strop de apa, pentru a se incorpora mai usor smantana, care se adauga cate putina, amestecandu-se continuu. Dupa ce  scade temperatura ciorbei, se pot adauga ouale cu smantana, apoi sucul de lamaie, pentru a nu distruge antioxidantii.

ciorba de miel cu salata verde, dreasa cu ou si smantana

Se amesteca pentru omogenizare, apoi se consuma savurand lent, fiecare sorbitura.

ciorba de primavara, cu salata verde si coaste de miel

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *