O ciorba cu ingrediente sanatos asociate si cu verdeturi adaugate la final, crude, pentru a folosi toti nutrientii continuti, inclusiv enzimele atat de importante procesului de digestie.
INGREDIENTE:
– 2 cepe verzi
– 3 morcovi
– o radacina de patrunjel
– o felie de telina
– un ardei capia
– 300 g ciuperci portobello
– o frunza de dafin
– 3 linguri de pulpa de rosii
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– o legatura de leustean proaspat
– o legatura de leurda
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ceapa verde, morcovii, radacinile de patrunjel si de telina, apoi se toaca marunt.
Se pun la fiert in apa, apoi se spala bine ardeiul si ciupercile, ardeiul se curata de samburi si se toaca, iar ciupercile se taie grosier.
Se adauga la fiert si acestea, iar cand sunt patrunse, se adauga pulpa se rosii, apoi se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin, se potriveste ciorba de sare si se lasa acoperita, pana cand scade temperatura, ca sa poata fi servita. Se adauga uleiul, apoi se portioneaza, iar fiecare portie se asezoneaza cu leustean si leurda, proaspete, bine spalate si tocate.