CIORBA DE PASTRAVI, CU STEVIE SI LEURDA

mai 5, 2016 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de pastravi, cu stevie si leurda

O ciorba racoritoare, bogata in acizi grasi esentiali si detoxifianta.

INGREDIENTE:

–       2 pastravi proaspeti (aprox. 500 gr)

–       o ceapa

–       2 morcovi

–       o radacina de patrunjel

–       o radacina de pastarnac

–       o radacina mica de telina

–       un ardei (am folosit conservat sanatos, cu sare)

–       o legataura de stevie

–       o legatura de leurda

–       o legatura de leustean

–       un praf/ portie de pudra de coriandru (seminte de coriandru rasnite)

–       suc de lamaie, dupa gust

–       sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine se curata si se toaca dupa preferinta ceapa, morcovii, radacinile de pastarnac, de telina si de patrunjel.

legume tocate si pastravi, pentru ciroba

Se pun apoi la fiert in apa cu un praf de sare. Pastravii se spala se eviscereaza se taie in bucati. iar cand legumele sunt patrunse, se adauga si ei la fiert impreuna cu ardeiul tocat marunt.

pastarvi si ardei, in ciorba

Intre timp se curata si se spala foarte bine frunzele de stevie si de leurda, apoi se toaca si dupa intreruperea fierberii, se adauga in ciorba.

stevie si leurda, pentru ciorba de pastravi

In acest fel verdeturile raman mai ferme si pot fi protejati aproape toti nutrientii. Portiile se asezoneaza cu pudra de coriandru, suc de lamaie, sare si leustean proaspat spalat si tocat.

ciorba de pastravi, cu stevie si leurda

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *