O ciorba racoritoare, bogata in acizi grasi esentiali si detoxifianta.
INGREDIENTE:
– 2 pastravi proaspeti (aprox. 500 gr)
– o ceapa
– 2 morcovi
– o radacina de patrunjel
– o radacina de pastarnac
– o radacina mica de telina
– un ardei (am folosit conservat sanatos, cu sare)
– o legataura de stevie
– o legatura de leurda
– o legatura de leustean
– un praf/ portie de pudra de coriandru (seminte de coriandru rasnite)
– suc de lamaie, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine se curata si se toaca dupa preferinta ceapa, morcovii, radacinile de pastarnac, de telina si de patrunjel.
Se pun apoi la fiert in apa cu un praf de sare. Pastravii se spala se eviscereaza se taie in bucati. iar cand legumele sunt patrunse, se adauga si ei la fiert impreuna cu ardeiul tocat marunt.
Intre timp se curata si se spala foarte bine frunzele de stevie si de leurda, apoi se toaca si dupa intreruperea fierberii, se adauga in ciorba.
In acest fel verdeturile raman mai ferme si pot fi protejati aproape toti nutrientii. Portiile se asezoneaza cu pudra de coriandru, suc de lamaie, sare si leustean proaspat spalat si tocat.