O ciorba bogata in proteine si fibre vegetale, cu naut conservat sanatos de la Sun Food Romania (www.sunfood.ro), asezonata cu lamaie si coriandru, pentru savoare si un plus de antioxidanti. Am realizat aceasta reteta pentru concursul aniversar #8aniSunFood, initiat de Diva in bucatarie (www.divainbucatarie.ro).
INGREDIENTE:
– 2 cutii de naut conservat de la Sun Food (2X400 gr)
– o ceapa
– 2 morcovi
– o radacina de pastarnac
– o radacina mica de telina
– 2 ardei grasi
– ½ lamaie
– 2 linguri de ulei de canepa, presat la rece
– 2 linguri frunze uscate de coriandru
– o lingurita de boabe de coriandru
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine si se curata ceapa, morcovii, ardeii si radacinile de pastarnac si telina.
Se fierb in apa cu putina sare, pana se patrund bine. Se adauga continutul conservelor de naut si boabele de coriandru, apoi se lasa sa clocoteasca tot ansamblul, cca 2 minute. Se intrerupe fierberea si dupa cateva minute se adauga lamaia stoarsa usor si feliata.
Se potriveste de sare, se adauga uleiul de canepa, apoi frunzele uscate de coriandru.Se consuma calda sau chiar la temperatura camerei, are un gust desavarsit.