O ciorba traditionala, bogata in proteine, unele saturate, deci consumati-o in portii mici, cu de ardei iute si usturoi, pentru a va proteja de colesterolul nociv si a va favoriza digestia.
INGREDIENTE:
– 1 kg carne de miel (sira spinarii si cap)
– 1 morcov
– 2 ardei
– 4 legaturi de ceapa verde
– 2 legaturi de leustean verde
– 1 l bors
– 400 gr smantana
– 2 oua
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Carnea de miel se curata foarte bine si se spala in multe ape.
Se pune la fiert cand apa clocoteste, se spumuieste cu atentie si se lasa sa fiarba la foc mic. Morcovul se spala, se curata si se da pe razatoarea mica, ardeii (eu am folosit conservati) se toaca, iar ceapa verde se spala, se curata si se taie rondele marunte.
Se adauga peste carne la fiert, se potriveste de sare, apoi se pregateste leusteanul, se spala, se toaca si o legatura de leustean impreuna cu borsul se adauga la ciorba si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.
Dupa ce mai scade temperatura, cam dupa 15 minute, se poate imbogati cu ouale batute spuma impreuna cu o lingura de apa rece, sa se “dezlege”, pentru a se incorpora mai bine smantana. Se adauga smantana, se amesteca bine, se completeaza cu cate putina ciorba, pana se omogenizeaza amestecul, care apoi, se toarna peste intreaga ciorba.
Ciorba de miel cu smantana este foarte buna, iar leusteanul ii completeza perfect aroma!
Da, am pregatit-o fara orez, sa evit un plus de carbohidrati, plus ca imi place cu multa ceapa verde si m-am gandit sa nu fie prea condensata.