CIORBA DE MIEL

mai 1, 2013 | CATEGORIA Ciorbe

ciorba de miel

O ciorba traditionala, bogata in proteine, unele saturate, deci consumati-o in portii mici, cu de ardei iute si usturoi, pentru a va proteja de colesterolul nociv si a va favoriza digestia.

INGREDIENTE:

–         1 kg carne de miel (sira spinarii si cap)

–         1 morcov

–         2 ardei

–         4 legaturi de ceapa verde

–         2 legaturi de leustean verde

–         1 l bors

–         400 gr smantana

–         2 oua

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Carnea de miel se curata foarte bine si se spala in multe ape.

sira spinarii si cap de miel

Se pune la fiert cand apa clocoteste, se spumuieste cu atentie si se lasa sa fiarba la foc mic. Morcovul se spala, se curata si se da pe razatoarea mica, ardeii (eu am folosit conservati) se toaca, iar ceapa verde se spala, se curata si se taie rondele marunte.

morcov,ceapa verde,ardei, pentru ciorba de miel

Se adauga peste carne la fiert, se potriveste de sare, apoi se pregateste  leusteanul, se spala, se toaca si o legatura de leustean impreuna cu borsul se adauga la ciorba si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.

morcov, ceapa verde,ardei, leustean si bors, carne de miel, pentru ciorba

Dupa ce mai scade temperatura, cam dupa 15 minute, se poate imbogati cu ouale batute spuma impreuna cu o lingura de apa rece, sa se “dezlege”, pentru a se incorpora mai bine smantana. Se adauga smantana, se amesteca bine, se completeaza cu cate putina ciorba, pana se omogenizeaza amestecul, care apoi, se toarna  peste intreaga ciorba.

ciorba de miel

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *